zondag 30 augustus 2015

Nogmaals............loslaten

Drie keer is scheepsrecht!!!!! Nou ik hoop het!! Ik ben nu bij mijn derde behandelaar om van mijn burnoutklachten verlost te worden. Twee psychologen hebben echt hun uiterste best gedaan, maar het wilde niet lukken. Uiteindelijk ben ik door gestuurd naar de HSK (een toonaangevende, landelijke organisatie voor psychische zorg. 
Zij onderzoeken en behandelen mensen met psychische problemen, zoals angst, burn out en depressie.)

Mijn gevoel is op dit moment vrij positief en ik denk dat ik hier nu wel goed zit. Ik werk hard en serieus aan mijn opdrachten en ik lijk weer vat te krijgen op mijn denken....en doen.

Qua opdrachten moest ik eerst proberen een goede afwisseling in mijn dagritme te maken tussen in en ontspanningsactiviteiten en een lijst maken met ontspannende bezigheden......tja wat is dat dan precies?? Tv kijken niet altijd, ik krijg ook buikpijn bij sommige programma's, een tijdschrift lezen.....zolang het maar niet gaat over negatieve onderwerpen (ziekte, dood, scheiding enz). Haken is een hobby, maar wordt ook een frustratie als het scheef gaat of niet lijkt op het patroon uit het boek...argh....

Zelfcontroleschema maken wanneer is er sprake van stress en waar op de lat ligt het hoog of laag, wat kan ik in zo'n geval doen om weer tot rust te komen.......lijkt me meer iets voor hun om mij dit te vertellen maar ik moet het zelf invullen en tot mijn verbazing kom ik nog een heel eind!!

Situaties die in de week gebeuren moet ik analyseren wat gebeurt er wat denk je hoe handel je wat is je gevoel en gedrag....het opent toch weer gesloten ogen, ik leer er echt van, het geeft inzicht en het verbaasd me.

Kern is voornamelijk los leren laten....

Ha die heb ik eerder gehoord!!!

En nu..........gaan doen......simpel?!
Probeer het uit...

Op tv tijdens programma linda's zomerweek zei een van de gasten iets over dat mensen tegenwoordig te druk gefocusd zijn op het opvoeden.....het moet allemaal maar zo..... maar als je kinderen een bepaald kader geef en ze daarbinnen alle vrijheid gunt reilt en zeilt het eigenlijk prima......los laten dus...